10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska

1 Komentarz
10 Zdjęć
Sobota, 23-02-2013

Kuchnia francuska jest jedną z najbardziej wykwintnych i cenionych na świecie. Na jej popularność składa się nie tylko różnorodność smaków, ale przede wszystkim dbałość o najlepsze składniki oraz sposób na celebrowanie posiłków.

Weekend jest więc najlepszym momentem, by wypróbować kilka przepisów. Zacznijmy od śniadania z ciepłymi criossantami, na obiad zaserwujmy zupę cebulową a creme brulee na deser. To oczywiście nie wszystkie potrawy godne wypróbowania. Oto 10 przepisów na weekend z kuchnią francuską.

Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Azjatyckie smaki

Zobacz także: Zobacz także: 10 przepisów na weekend: Ryby i owce morza

Zobacz także: 10 przepisów na weekend – mięsne dania

1. Pâté z kurzych wątróbek, przepis TU
2. Gratin, przepis TU
3. Wołowina po burgundzku, przepis TU 
4. Mule po marynarsku, przepis TU 
5. Czekoladowo-kawowy creme brulee, przepis TU
6. Broszki, przepis TU
7. Pomidorowa tarta tatin, przepis TU
8. Tapenada, przepis TU 
9. Zupa cebulowa, przepis TU
10. Królik w sosie z czerwonego wina, przepis TU 

MB

10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska

Francuska zupa cebulowa

  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska
  • 10 przepisów na weekend: Kuchnia francuska