Degustacja serów Pick and Taste

3 Komentarze
1 Zdjęcie
Czwartek, 27-05-2010

Degustacja serów Pick and Taste

Organizowana przez firmę Pick and Taste degustacja serów to podróż po najlepszych i najbardziej oryginalnych serach na świecie.

Od niepamiętnych czasów ser jest podstawowym składnikiem pożywienia człowieka, a w połączeniu z winem stanowi doskonały przysmak. Degustacja umożliwia uczestnikom zapoznanie się z historią sera oraz nauką doboru wina do konkretnych gatunków. Kombinacji tych dwóch produktów mogą być setki, ale udanych połączeń jest zaledwie kilkanaście. Poznanie tajników produkcji sera i jego regionów powstawania daje szansę doświadczenia niezwykle subtelnych różnic zarówno w smaku, jak i aromacie.

Organizatorzy zaprezentują najciekawsze sery świata dostępne na polskim rynku i te specjalnie sprowadzane. Goście zaznajomieni zostaną ze sztuką dokonywania zakupu serów w sklepie degustacji oraz przechowywania zakupionych produktów. Zaprezentowanych zostanie również kilkanaście praktycznych rad ułatwiających dobór odpowiedniego sera do innych przekąsek często serwowanych na przyjęciach. Wszystko dopełnione jest kilkoma filmami o ciekawej, niekiedy tajemniczej historii sera. W planach jest również degustacja specjalnie dobranych do prezentowanych serów win.

Proponowane rodzaje szkoleń: „Francuska klasyka”, „Włoska arystokracja”, „Najsłynniejsze sery świata”, „Mistrzowie aromatu”, „Koza vs Owca”.

Ceny degustacji są ustalane indywidualnie, dla grupy 40 osób zaczynają się od 3 500 zł.

Pick and Taste
Ul. Wańkowicza 7/45
02-796 Warszawa
Tel.: 48 022 855 55 05
E-mail: info@pickandtaste.pl
http://www.pickandtaste.pl 

AW

  • Czw., 27-05-2010 gość
    sama wiem, co i z czym mi smakuje. Nie potrzebuje experta za 3,5 k, zeby mnie tego uczyl.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 27-05-2010 gość
    uwielbiam sery zwłaszcza kozie....
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 02-06-2010 gość
    gość (Czwartek, 27-05-2010) napisał:



    sama wiem, co i z czym mi smakuje. Nie potrzebuje experta za 3,5 k, zeby mnie tego uczyl.


    Tyle ze wiekszosc albo nie sprobujesz, albo nie wiesz ze istnieja :) NIe sztuka zjesc goude albo ementalera :D:D
    Odpowiedz Zgłoś