Koktajl na weekend: sorbet z tequilą

1 Komentarz
12 Zdjęć
Piątek, 08-02-2013

Drink w formie sorbetu to przysmak, który zasmakuje zarówno tym, którzy lubią coś z procentami, jak i tym, którzy gustują w deserach na zimno. Jego przygotowanie jest stosunkowo łatwe i szybkie, zwłaszcza jeśli jest się w posiadaniu blendera i maszynki do lodów.

Sorbety z tequilą najczęściej podaje się z sokiem limonki lub z cytryny. Do przygotowania potrzeba startej skórki owocu, świeżo wyciśniętego soku, cukru oraz wody. Po podgrzaniu i krótkim wrzeniu składników całość przekłada się do maszyny do lodów, a na końcu chłodzi w zamrażarce. Sorbety gościom najlepiej podać w oszronionych kieliszkach lub pucharkach, z listkiem mięty lub melisy.

W różnych wersjach sorbetów z tequilą do przepisów dodawane są także truskawki, miąższ arbuza, a w pikantniejszej odsłonie – kosteczki papryki.

Przepisy na sorbety z tequilą

Sorbet z tequilą i sokiem z limonki, przepis dostępny TU
Sorbet truskawkowy z tequilą, przepis dostępny TU
Sorbet z papryką jalapeno, przepis dostępny TU Sorbet z liśćmi kolendry, przepis dostępny TU
Sorbet grejpfrutowy z tequilą, przepis dostępny TU

MM

Koktajl na weekend: sorbet z tequilą

Drink na weekend: sorbet z tequilą

  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą
  • Koktajl na weekend: sorbet z tequilą