Kulinarne szaleństwo: chleb na 10 sposobów

1 Komentarz
10 Zdjęć
Poniedziałek, 30-07-2012

Chleb znany jest pod każda długością i szerokością geograficzną. Od wieków stanowi podstawę codziennych posiłków. Jego odmian i wariacji na całym świecie jest kilka tysięcy. Chrupiąca skórka i zniewalający zapach zachęcają, żeby przygotować chleb w domu. Wystarczy tylko kupić odpowiednią mączną mieszankę i użyć ulubionych dodatków: oliwek, suszonych pomidorów czy cebulki, by stworzyć nasz oryginalny i niepowtarzalny chleb. Oto kilka smacznych podpowiedzi.

1. Chleb francuski, przepis znajdziesz tu.
2. Chleb z serem gouda, przepis znajdziesz tu.
3. Chleb z rabarbarem i imbirem, przepis znajdziesz tu.
4. Czekoladowy Challah, przepis znajdziesz tu.
5. Chleb toskański, przepis znajdziesz tu.
6. Słodki chleb cynamonowy, przepis znajdziesz tu.
7. Ciabata, przepis znajdziesz tu.
8. Naan, przepis znajdziesz tu.
9. Chleb z jabłkiem, przepis znajdziesz tu.
10. Focaccia z winogronami i szałwią, przepis znajdziesz tu.

MB

  • Pn., 30-07-2012 Złość
    Chleb jest na wiele sposobów. Najtrudniej zacząć. Ja zaczęłam od wieloziarnistego na krupczatce. Przepis oczywiście z netu (nie podam linka bo luxlux wykasuje).
    Odpowiedz Zgłoś