Kurkowe menu restauracji The Olive

11 Komentarzy
1 Zdjęcie
Czwartek, 31-07-2008

Kurkowe menu restauracji The Olive

21 lipca Warszawa rozpoczęła sezon kurkowy. Restauracja The Olive w Hotelu Sheraton przygotowała z tej okazji bogate kurkowe menu, którego autorem jest Marcin Sasin. Kulinarne, grzybowe dzieła sztuki zadowolą najbardziej wybrednych smakoszy.

W karcie znajdują się:

Bulion warzywny z kurkami, ziemniakami i koperkiem (22 zł)
Kurki w śmietanie (31 zł)
Czarne taglioline z kurkami, pomidorami koktajlowymi i gorgonzolą (38 zł)
Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie kurek smażonych z pancettą (44 zł).

Kurkowe menu dostępne jest zarówno w porze lunchu, jak i kolacji.

Restauracja The Olive, Hotel Sheraton
Ul. B. Prusa 2
00-439 Warszawa
Rezerwacja: 022 450 6706

Godziny otwarcia:
Poniedziałek – czwartek: 6:30 – 10:30, 12:00 – 23:00
Piątek: 6:30 – 10:30, 12:00 – 22:00
Sobota – niedziela: 7:00 – 10:30, 12:00 – 22:00

AW

  • Czw., 31-07-2008 gość
    fajnie to brzmi "Kurkowe menu" :P
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 31-07-2008 gość
    Wczoraj na obiad zrobiłam kurki w śmietanie dla całej rodziny i były smaczne ;)
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 31-07-2008 nadjeziorem
    uwielbiam takie "kurki" jak na zdjęciu, tylko nigdy nie wiem w jakich lasach je zbierać
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 31-07-2008 gość
    nadjeziorem (Czwartek, 31-07-2008) napisał:



    uwielbiam takie "kurki" jak na zdjęciu, tylko nigdy nie wiem w jakich lasach je zbierać


    Najchętniej rosną koło drzew iglastych , w niezbyt mokrym podłożu
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 01-08-2008 gość
    Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie kurek smażonych z pancettą (44 zł). w towarzystwie? ;ddd
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 01-08-2008 gość
    Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie kurek smażonych z pancettą (44 zł). w towarzystwie? ;ddd
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 01-08-2008 gość
    dobrze, że nie rydzykowe menu ;)
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 02-08-2008 gość
    a to na zdjeciu to niby co?
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 02-08-2008 gość
    grzyb!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 05-08-2008 bywalec
    [Świetnie przyrzadzone i podane kurki ,i grzyby w ogóle jadłem w poznanskiej restauracji Pod Złotą Jabłonią. Wspaniałe.
    [
    Odpowiedz Zgłoś
1 2