Miesiąc owoców morza w restauracji Fusion, hotel Westin, Warszawa

1 Komentarz
1 Zdjęcie
Czwartek, 18-11-2010

Miesiąc owoców morza w restauracji Fusion, hotel Westin, Warszawa

Od 15 listopada przez cały miesiąc w restauracji Fusion w hotelu Westin w Warszawie dostępne są dania z ostrygami i owocami morza w roli głównej.

Szef kuchni hotelu Westin, Janusz Korzyński, przygotował nowe sezonowe menu, które będzie obowiązywać jedynie przez miesiąc. W tym czasie w restauracji będzie można spróbować dań które ucieszą wielbicieli owoców morza. W karcie pojawią się między innymi: przegrzebki i filet z ryby papuziej zapiekany w zabajone z zielonej herbaty i limonki, pieczony fenel i  ostry sorbet z mango i carici (72 zł); ostrygi świeżo otwarte z szalotką w occie winnym i sosem ponzu z imbirem (58 zł); krem z pieczonego homara podany z owocami morza (32 zł) oraz grillowany szaszłyk z krewetek, małż św. Jakuba i ostryg, z kapustką bok choy w tempurze (69 zł).

Restauracja Fusion znajduje się w hotelu Westin Warsaw i czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 6:30 - 10:30 i od 12.00 do 22.30, w weekendy i święta: od 7.00 do 10.30 i od 12.00 do 22.30.

The Westin Warsaw
Al. Jana Pawła II 21, Warszawa
Telefon: (48)(22) 450 8000

AT