Znajdująca się w warszawskim hotelu Westin restauracja Fusion wprowadza nowe menu inspirowane smakami Kraju Kwitnącej Wiśni.
Wśród nowych propozycji w karcie znajdują się między innymi:
Trio z małż Św. Jakuba: pieczona przekładana smażoną gęsią wątróbką z owocami Carrici, parowana z uramakiem z awokado, rukolą i kawiorem Masago, smażona w cieście kataifi z tajską bazylią - 55 zł
Lekko opiekana jagnięcina podana z sorbetem z ogórka i Yuzu, słodką solą z mango i grzybami enoki - 55 zł
Krem z białych szparagów, wędzona kaczka, listki purpurowej bazylii i truflowa pianka - 28 zł
Pierś perliczki podana z puree ziemniaczanym z fenelem, warzywnym ratatuj, chutneyem z pomidorów, limonki i zielonego pieprzu - 59 zł
Pieczona Sola Dover z Foie Gras i płatkami truflowymi, bok choi i serca karczochów, sos z sake i limonki, ryż jaśminowy - 95 zł
Grillowany tuńczyk w sosie teryaki, korzeń pietruszki, puree ziemniaczane z japońską przyprawą shichimi - 89 zł
Pikantny krem z mleka kokosowego i prażonych migdałów, smażone małże św. Jakuba i sałatka z zielonych szparagów i truskawek - 33 zł
Hotel Westin Warsaw - JP's Cafe & Bar
Al. Jana Pawła II 21
Tel. 022 450 80 00
www.westin.pl/bars
MK