Pierwsza restauracja Wolfganga Pucka w Europie

2 Komentarze
4 Zdjęcia
Środa, 05-10-2011

Pierwsza restauracja Wolfganga Pucka w Europie

Nazwisko „Wolfgang Puck“ niewiele mówi Polakom i innym Europejczykom, ale w USA to doskonale znana osoba i jednocześnie marka. Wolfgang Puck to pochodzacy z Austrii amerykański szef kuchni, który jest największą gwiazdą sztuki kulinarnej, właścicielem najsłynniejszych restauracji w Los Angeles, i ulubieńcem gwiazd show- biznesu. To on od lat jest odpowiedzialny za menu przyjęcia, na które po rozdaniu nagród amerykańskiej Akademii Filmowej zapraszani są świeżo upieczeni zdobywcy Oskarów. Firmowane jego nazwiskiem gotowe potrawy sprzedawane są w setkach sklepów na terenie USA. Puck postanowił podbić także Europę i zaczyna od Londynu – właśnie otwarto tam jego pierwszą restaurację pod nazwą Cut. Mieści się ona w także nowootwartym hotelu, 45 Park Lane, w ekskluzywnej dzielnicy Mayfair, i serwuje dania kuchni amerykańskiej, w tym wiele rodzajów steków.

Cut at 45 Park Lane,
Mayfair, Londyn
W1K 1PN
Wielka Brytania

Rezerwacji można dokonać pod nr: 0044 20 7493 4554
Email: info.45parklane@dorchestercollection.com

Pierwsza restauracja Wolfganga Pucka w Europie

Pierwsza restauracja Wolfganga Pucka w Europie

Pierwsza restauracja Wolfganga Pucka w Europie

AT

  • Śr., 05-10-2011 gość
    Spago nalezy do Wolganga Pucka i jest to sieciowka ( Las Vegas, Los Angeles etc etc). Naslynniejszym chef-em jest Jean Georges Vongerichten i jego restauracje: np. restauracja Jean Georges ( Central Park West) czy Vong ( East Side Manhattan ) to tylko nieliczne. Puck natomiast to komercja i nawet drogie i firmowane jego nazwiskiem garnki to komercyjny szajs.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 05-10-2011 4all.pl
    Ile kosztuje zupa pomidorowa ? 500 zlotych ??
    Odpowiedz Zgłoś