Po miesięcznej przerwie i gruntownym remoncie swoje podwoje ponownie otwiera warszawski bar SomePlace Else. Wnętrza ozdobiono industrialnymi detalami i urządzono meblami sygnowanymi nazwiskiami znanych projektantów, m.in. Philippe Starcka. Jakość dźwięku występujących artystów i DJ-ów zapewnia nagłośnienie renomowanej firmy Electro Voice.
Bar oferuje gościom rozszerzoną kartę dań, w której zachowano najpopularniejsze dania poprzedniego wcielenia baru oraz dodano nowe propozycje, m. in.: Orient Express Burger – kanapkę z nowozelandzkiej jagnięciny i wołowiny zapiekanej z serem halumi, cebulą oregano i natką pietruszki (46 zł) oraz East Meets West – kanapkę z piersią orientalnej kaczki, krewetkami i cytrusowym majonezem (46 zł).
Ponadto szef kuchni proponuje: egzotyczny stek z krokodyla w pikantnych przyprawach, podany z risotto z dzikiego ryżu, z pomidorami i kolendrą z pikantnym sosem paprykowym (39 zł), sałatkę z pieczonej, beztłuszczowej piersi perliczki (29 zł), lekko opiekanego miecznika z prowansalskimi przyprawami z sałatką warzywną w stylu nicejskim z sosem z pomarańczy z musztardą dijon i wanilią (29 zł), sałatkę z pieczonym mięsem strusim z owocami granatu, rodzynkami i winogronami (36 zł).
SomePlace Else serwuje też oryginalne koktajle takie jak: Green for Go z puree ze świeżych owoców kiwi (28 zł) oraz Eva’s Fruit z puree ze świeżego banana z likierem arbuzowym (28 zł).
Dodatkową atrakcją są godziny promocyjne „Happy Hours” od 17.30-19.00, kiedy to można delektować się dwoma koktajlami w cenie jednego.
Bar i restauracja SomePlace Else znajduje się w warszawskim hotelu Sheraton i czynny jest od poniedziałku do czwartku w godzinach 12.00 – 1.00, w piątki i soboty od 12.00-3.00, a w niedziele od 12.00-24.00.
http://warszawa.someplace-else.pl/
AT