Szparagi w restauracjach hoteli Sheraton i Westin w Warszawie

5 Komentarzy
1 Zdjęcie
Czwartek, 22-04-2010

Szparagi w restauracjach hoteli Sheraton i Westin w Warszawie

Delikatne, cenne śródziemnomorskie warzywa w kolorze zielonym i białym znów pojawiły się w kartach restauracji hoteli Sheraton Warsaw i The Westin Warsaw. Towarzyszą im Rieslingi.

Od 20 kwietnia do końca sezonu można skosztować wielu dań ze szparagami. W menu restauracji znajdują się między innymi: kremowa zupa z białych szparagów z grzanką oliwkową i oliwą truflową (21 zł), zielone szparagi z szynką parmeńską zapiekane z sosem holenderskim (34 zł), risotto z białymi szparagami i serem grana padano (38 zł), ravioli rakowe z sałatką ze szparagów i pomidora (38 zł), sałatka ze szparagów w tempurze (41 zł) oraz 200 gramów gotowanych białych szparagów z młodymi ziemniakami i sosem (55 zł).

http://www.sheraton.pl
http://www.westin.pl

MWW

  • Czw., 22-04-2010 gość
    Lucjan (Czwartek, 22-04-2010) napisał:



    ja tam pie****e takie wykwintne żarcie. Co nei znaczy, ze mnie nie stać, bo jestem kombinatorem i zarabiam niezłą kase.Jeżdże na dobrze wakacje, mam bajery na chacie, świetną fure, żone i dzieciaki. Ale jemy normalnie a jeśli chodzi o restauracje to jedynie jakieś wiejskie jadło. może brakuje mi klasy ale ludzi szanuje.a szparagi mam gdzieś :D


    to spierd....z tej strony o szparagach....
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 22-04-2010 gość
    mozna tez kupic je w supermarkecie i zjesc na obiad nie placac za to niestworzonych pieniedzy - polecam tez uprawe w ogrodku bo to zadna filozofia
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 22-04-2010 gość
    a ja polecam ugotowane przez ok 4 min na wodzie podane z sosem parmezanowym,mlodymi ziemniaczkami i lososiem z foli pieczonym w piekarniku. moje ulubione danie. a co do szparag to nie dajcie sie zwiesc w marketach wystarczy ze majakilka dni i juz sa wykowate, szparagi sanajlepsze przez pierwsze 3-4 dni tylko :(
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 23-04-2010 gość
    gość (Czwartek, 22-04-2010) napisał:



    mozna tez kupic je w supermarkecie i zjesc na obiad nie placac za to niestworzonych pieniedzy - polecam tez uprawe w ogrodku bo to zadna filozofia


    Musiałeś/łaś wyznaczyć sobie jakąś specjalną misję na luxlux skoro wchodzisz na ten portal i edukujesz ludzi jak wszystko zrobić taniej i według ciebie lepiej...
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 23-04-2010 gość
    uwielbiam szparagi, ale białe - zielone mimo, że pięknie się prezentują na talerzu nie smakują mi aż tak. A podawane do cielęciny podkreślają smak. lubie je z wody opruszone parmezanem i koperkiem
    Odpowiedz Zgłoś