Tu jest naprawdę smacznie, urokliwie i swojsko. Mieszczący się na warszawskim Mokotowie Biały Domek wygląda na tle nowoczesnego osiedla tuż za nim jak nie z tej epoki. Restauracja działa w zabytkowym budynku wystrojem wnętrz przypominającym posiadłość, gdzie mieszka wielopokoleniowa rodzina. Z tyłu znajduje się ogród i altanka. W menu dania kuchni polskiej gotowane według przepisu babci właścicieli, która w latach 30. prowadziła restaurację nieopodal krakowskiego rynku. Potrawy nie będą kulinarnym eksperymentem, ale na pewno nie zwiodą miłośników gastronomicznych tradycji i domowych smaków urozmaicanych sezonowymi armatami. Do wyboru są m.in. befsztyk tatarski, marynowane w winiaku wątróbki na rucoli i sałacie lodowej ze świeżymi truskawkami i sosem orzechowo-balsamicznym, flaczki z kindziukiem i suszonymi pomidorami, pierogi z kaczką z sosem z jarzębiny, gicz cielęca w winnym ragout z grillowanymi pieczarkami nadziewanymi musem z bobu, tort bezowo-lodowy.
http://www.restauracjabialydomek.pl
EM