Tu warto bywać: Bydło i Powidło

8 Komentarzy
10 Zdjęć
Poniedziałek, 03-06-2013

Bydło i Powidło Meat-ing Place to nowe, warte uwagi miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Jak informują właściciele: to pierwsza w Polsce jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Specjalnością miejsca jest argentyńska wołowina, a podstawą menu stek i burger, choć w karcie znajdują się również sałatki w wołowiną, bajgle i kanapki z plastrami mięsa.

Nazwa nie jest przypadkową rymowanką i powidła to drugi bohater miejsca. Na bazie słodkich powideł powstają tu rozmaite sosy specjalnie dobrane do gatunku mięsa i potrawy. Autorskie receptury i własnoręczny wyrób gwarantują wysoką jakość i obiecują ciekawe doznania smakowe.

W ciepłym sezonie Bydło i Powidło zaprasza również na orzeźwiający shake, domową lemoniadę i relaks na leżakach, a do pysznych burgerów proponuje filmowy seans w wieczornym kinie letnim.

Na uwagę zasługuje nie tylko dobre jedzenie, ale również ciekawy wystój wnętrza, który doceniło już kilka prestiżowych tytułów w świecie designu.

Bydło i Powidło Meat-ing Place

Kolejowa 47 – Osiedle 19.Dzielnica, Warszawa 

Zobacz również inne miejsca, które warto odwiedzić.

AW

Tu warto bywać: Bydło i Powidło

Bydło i Powidło Meat-ing Place

  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Tu warto bywać: Bydło i Powidło
  • Pn., 03-06-2013 gizmo
    obsługa i kuchnia amatroska, wygląd i samo miejsce 5+
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 04-06-2013 gosciu
    heheh... a w UK jest prawie idetyczna siec HANDMADE BURGERS i maja prawie identyczny wystroj i menu... hehe... oryginalne
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 04-06-2013 banan
    Warto bywac? Moze dlatego, ze jest modnie bo burgery jedne z gorszych w Warszawie. Bekon, a wlasciwie boczek, zimny, niedopieczony. Kto, do cholery, daje kremowa bulke do burgera? Przeciez to karygodne polaczenie. Frytki spalone, tluste i przesolone. Bylem z 2 osobami. W sumie zjedlismy po 2-3 frytki ze swoich zestawow, wiecej sie nie dalo. Szczerze nie polecam!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 04-06-2013 Ania
    Ludzie, Wy tylko narzekać potraficie! Ja byłam przedwczoraj i jestem zachwycona! Burger ze szparagami pyszny, a frytki NAJLEPSZE jakie jadłam w życiu. Albo może źle trafiliście? Tuż po otwarciu??
    Odpowiedz Zgłoś
  • Wt., 04-06-2013 Krystian
    wpadlem dzis specjalnie z ziomkami i wszystko wypas, szczegolnie burger z powidlami!
    pozdro
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 06-06-2013 Gość
    byłem dzisiaj. Powidlak bardzo słaby, bułka do burgera sztuczna i przepieczona. Samo mięso wołowe nie wyróżnia się niczym. Kelnerka pomyliła wartość rachunku tłumacząc, że "taki dzisiaj tłok"... faktycznie, oprócz nas jadł już jeszcze jeden stolik... żenada.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 07-06-2013 Bywalczyni
    Zawsze zastanawiało mnie, po co ludzie piszą negatywne opinie na temat jakiś miejsc. Może po to, aby podnieść swoja niską samoocene?Ale do rzeczy! Restauracja Bydło i Powidło to obecnie jedno z najciekawszych miejsc w Warszawie. Jedzenie na wysokim poziomie. Burger miesiąca ze szparagami i sosem z sera gorgonzola rozwalił moje podniebienie. Obsługa bardzo miła i profesjonalna. Pomimo tego,że na sali był full to jedna kelnerka dała sobie radę. Bardzo polecam! Na pewno wróce spróbować, tym razem, steka.
    PS. To bardzo polskie rzucać kłody pod nogi młodym ludziom, którzy chcą zrobić w Warszawie coś fajnego.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 04-07-2013 Byłam wczoraj
    wystrój świetny, atmosfera, zwłaszcza wieczorem bardzo przyjemna, ale burger (classic) niestety niedopracowany. Bułka mleczna i za ciężka do burgera, wołowina mdła, kotlet za gruby, niestety nikt nie zapytał nas ani jak ma być wysmażony, a na koniec czy nam smakowało... i stąd komentarz tu. Chętnie wpadnę za kilka miesięcy jeśli poczytają / posłuchają informacji zwrotnych od klientów, bo to w pierwszych miesiącach działania nowego miejsca powinno być podstawą
    Odpowiedz Zgłoś