Tu warto bywać: Cook Up

2 Komentarze
7 Zdjęć
Poniedziałek, 04-03-2013

Od kilku sezonów gotowanie jest tak samo ważne jak imprezy, wyjścia do kina czy teatru, spotkania z przyjaciółmi albo spacery. Najpierw cała Polska tańczyła za sprawą wszechobecnych show telewizyjnych a teraz - gotuje. Nam ten trend jak najbardziej pasuje.

Eksperymentowanie w kuchni poprzez naukę sztuki kulinarnej pozwala nabyć nowych umiejętności, kreatywnie spędzić czas i zacieśnić towarzyskie więzy (zobacz też: Gotowanie w pracy. Patent na zdrowie i integrację). Nie wspominając już o przyjemności, którą daje samo jedzenie.

Restauracje i bary organizują już od jakiegoś czasu degustacje, kursy gotowania i pogadanki o kuchniach regionalnych. Teraz zaczęły powstawać specjalne, dedykowane miejsca gdzie pod okiem specjalistów nauczą nas jak gotują prawdziwi szefowie. To studia kulinarne. Jednym z nowo powstałych jest Cook Up na warszawskim Mokotowie.

W Cook Up odbywają się warsztaty, pokazy, prezentacje kulinarne, ale także private dining czyli prywatne śniadania, obiady czy kolacje. Można też skorzystać z oferty gotowania na żywo, gzie podczas pokazu na naszych oczach powstaje całe menu.

Przestrzeń zajmuje ok. 200 metrów. Uczestnicy kursów gotują na 14 stanowiskach wyposażonych w profesjonalne sprzęty. Kto ich dokształca? Szefowie stołecznych restauracji, trenerzy cukierniczy i dziennikarze z branży kulinarnej. Do tej pory zorganizowane były m.in. warsztaty włoskie, czekoladowe, kuchni szwedzkiej.

Zdjęcia: Cook Up

EM

Tu warto bywać: Cook Up

Nowy trend. Studia kulinarne. Na zdjęciu warszawskie Coo Up Studio

  • Tu warto bywać: Cook Up
  • Tu warto bywać: Cook Up
  • Tu warto bywać: Cook Up
  • Tu warto bywać: Cook Up
  • Tu warto bywać: Cook Up
  • Tu warto bywać: Cook Up
  • Tu warto bywać: Cook Up
  • Pn., 04-03-2013 jartooo
    Ja od dawna robię coś takiego, tyle że u siebie w domu...
    Odpowiedz Zgłoś
  • Sob., 09-03-2013 Warsaw Foodie
    Witam, zdjęcie powyżej (pierwsze) jest mojego autorstwa i pochodzi ze strony Warsawfoodie.pl. Proszę o usunięcie lub podanie źródła z linkiem.
    Odpowiedz Zgłoś