Tu warto bywać: Merliniego 5

0 Komentarzy
11 Zdjęć
Wtorek, 11-12-2012

Istny raj dla miłośników prawdziwych, soczystych steków z najlepszych mięs. W Merliniego 5 można wybierać z amerykańskiego black angusa, USDA prime beef, irlandzkiego bukata czy wagyu "kobe steak". To jednak nie tylko propozycja dla mięsożerców. W menu restauracji znajdziemy także m.in. owoce morza oraz dania z rodzimej kuchni w nowoczesnych wersjach.

Do wyboru są np. mazurskie raki w kremowym sosie brandy; zupę borowikową, mozzarellę di buffala z pieczona papryką, prosciutto i rucolą; grillowany stek z miecznika z maślano-winnym sosem z kaparami, oliwkami, pomidorkami cherry i kremowym pure ziemniaczanym czy pieczoną kaczkę z kluseczkami, gruszką i żurawiną i sosem korzennym.

Dobremu jedzeniu towarzyszy obszerna karta, profesjonalnie wyselekcjonowanych win z całego świata. Lista trunków zmienia się co sezon i koresponduje z aktualnym daniami.

Zdjęcia: Merliniego 5

EM