Tu warto bywać: Mille Luci

5 Komentarzy
9 Zdjęć
Wtorek, 16-10-2012

Kuchnia włoska zadomowiła się w Polsce na dobre. Pokochaliśmy pizze, pasty, bruschetty, carpacia. W warszawskim Mille Luci zjecie nie tylko smacznie, ale i poczujecie się jak w prawdziwej ristorante.

Właściciele to włoskie małżeństwo, które swoje fascynacje kulinarne oraz ulubione smaki, przywieźli nad Wisłę. Preferują kuchnię z regionu Veneto, dlatego będąc tu warto się skusić na gulasz z dorsza czy sałaty na bazie czerwonej sałaty Radicchio.

Co jeszcze zjecie w Mille Luci? Do wyboru m.in. vitello tonnato (pieczona w winie cielęcina pod sosem z tuńczyka), krem z kalafiora z oliwą truflową, spaghetti aglio olio e peperoncino (spaghetti z oliwą czosnkiem i ostrymi papryczkami), stek z polędwicy wołowej oraz oczywiście szeroki wybór pizzy. Dodatkowo codziennie na głodomorów czeka danie dnia. A dla wydobycie leszego smaku lampka wina z małych winnic północny Włoch.

Wiecej TU

Zdjęcia: Mille Luci

EM

  • Wt., 16-10-2012 bywam
    Pyszne pyszności , lubię.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 17-10-2012 Gość
    włoska kuchnia wcenyrum miasta . szał
    Odpowiedz Zgłoś
  • Śr., 17-10-2012 Alena
    chociaż porcję nie wyglądają jak ozdoba talerza, tylko coś czym można się najeść, a to już sukces:P

    Ja staram się nie jeść, bo jestem wegetarianką i nie mam ochoty jeść z czegoś z patelni, na której przed chwila było coś mięsnego.

    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 18-10-2012 Gość
    wyglada apetycznie i ładnie podane
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 21-10-2012 Gość
    Byłam tam , ale ceny trochę przesadzone !!!!!!
    Odpowiedz Zgłoś