Kuchnia włoska zadomowiła się w Polsce na dobre. Pokochaliśmy pizze, pasty, bruschetty, carpacia. W warszawskim Mille Luci zjecie nie tylko smacznie, ale i poczujecie się jak w prawdziwej ristorante.
Właściciele to włoskie małżeństwo, które swoje fascynacje kulinarne oraz ulubione smaki, przywieźli nad Wisłę. Preferują kuchnię z regionu Veneto, dlatego będąc tu warto się skusić na gulasz z dorsza czy sałaty na bazie czerwonej sałaty Radicchio.
Co jeszcze zjecie w Mille Luci? Do wyboru m.in. vitello tonnato (pieczona w winie cielęcina pod sosem z tuńczyka), krem z kalafiora z oliwą truflową, spaghetti aglio olio e peperoncino (spaghetti z oliwą czosnkiem i ostrymi papryczkami), stek z polędwicy wołowej oraz oczywiście szeroki wybór pizzy. Dodatkowo codziennie na głodomorów czeka danie dnia. A dla wydobycie leszego smaku lampka wina z małych winnic północny Włoch.
Wiecej TU
Zdjęcia: Mille Luci
EM