Tapas bar (o fenomenie Tapas pisaliśmy TUTAJ) z prawdziwego zdarzenia i zróżnicowana z kuchnia odzwierciedlająca gorący temperament kraju. Pico Cuadro to kwintesencja Hiszpanii z całą gamą narodowych smaków oraz intensywnych aromatów. Działająca od paru miesięcy restauracja zadowoli na pewno osoby, które lubią śródziemnomorską kuchnię. Wnętrze jest raczej ascetyczne i proste. Nie zaprząta uwagi zbędnymi dekoracjami, ale pozwala poczuć się tu dobrze już po paru chwilach spędzonych przy stoliku.
Szefem kuchni jest kucharz z kilkuletnim doświadczeniem pracy w restauracjach hiszpańskich. Codziennie do wyboru są świeże tapas, m.in. szynka Ibérico de Bellota, kiszka hiszpańska z puree z papryki czerwonej, krokiety z Jamonem Ibérico lub kurczakiem), ośmiornica, chorizo w białym winie, krewetki z czosnkiem i chili czy flaki po madrycku. W menu są też zupy, sałatki, ryby, dania z mięsa oraz paella. A na deser aromatyczne wino i crema catalana.
http://www.picocuadro.pl/
EM