Tu warto bywać: Restauracja Likus Concept Store w Warszawie

12 Komentarzy
3 Zdjęcia
Czwartek, 05-04-2012

Warszawska restauracja grupy Likus Hotele i Restauracje to miejsce, które warto odwiedzić, a nie tak łatwo znaleźć. W bramie na Krakowskim Przedmieściu 16/18 widzimy tylko tablicę Likus Concept Store. Brak restauracyjnego nawoływania i reklam. Ale kto już tu raz trafi, nie będzie potrzebował kolejnej zachęty i reklam.

Potrawy kreowane przez szefa kuchni Arkadiusza Janczarka to zachwycające i znakomite dania z produktów najwyższej jakości. Sekretem jest doświadczenie oraz innowacyjność w tworzeniu potraw. Menu jest krótkie, ale na życzenie klienta zawsze znajdzie się coś spoza karty, na przykład dania specjalne dla wegetarian i wegan. A do tego kuchnia zawsze przygotowuje miłe niespodzianki w prezencie.

Dania są małe, stąd można do woli posmakować przystawek i deserów, a potem wyjść bez poczucia obżarstwa.

Samo miejsce jest ciekawie urządzone i znajduje się w słynnej Łaźni Pod Messalką, która nazwę swą zawdzięczała znanej i podziwianej w dwudziestoleciu międzywojennym mieszkance budynku, ulubienicy Warszawy, śpiewaczce operowej, tancerce i aktorce - Lucynie Messal. Stare majoliki, kafelki, witraże oraz nowoczesne, kute w metalu, szklane żyrandole, niezwykły kamienny bar z marmuru brazylijskiego, przeszklony dach i wiele starannie dobranych elementów wystroju powodują, że atmosfera i wyjątkowy nastrój nie pozwala zapomnieć o tym magicznym miejscu.

Restauracja otrzymała rekomendację Przewodnika Michelin na 2011 rok.
http://www.likusconceptstore.pl

AWP

  • Czw., 05-04-2012 marusia
    "Dania są małe, stąd można do woli posmakować przystawek i deserów, a potem wyjść bez poczucia obżarstwa. " - hahah ahah ahh ahah ahaah xD
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 Gość
    to jest restauracja na wysokim poziomie, klimat jest wyszukany, a dania naprawdę smaczne, jeśli ktoś oczekuje "porcji dla chłopa" to tu ich nie znajdzie, tanie również nie jest, ale można smacznie zjeść i miło spędzić czas:)
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 basia
    Szkoda tylko że brak czasu nie pozwala na częste odwiedzanie restauracji. Ja poszukuję cateringu na co dzień, ale takiego, który będzie w stanie dostosować się do mnie, czyli wyeliminować mięso.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 Gość
    Wyśmienite dania. Polecam szczerze.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 Gość
    basia (Czw., 05-04-2012) napisał:

    ... odwiedzanie restauracji. Ja poszukuję cateringu na co dzień, ale takiego, który będzie w stanie dostosować się do mnie, czyli wyeliminować mięso.



    No dokładnie ja tez szukam czegos bez miesa a tu lipa.
    Ostatnio byłem w ich restauracji w Galerii Wolf patrze w menu a tam tylko jedno danie bez miesa risotto z kozim serem a tak to wszystko z miesem. Juz tam sie nie wybiore bo maja wszystko z miesem... szkoda stracili klienta
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 Gość
    Gość (Czw., 05-04-2012) napisał:

    Wyśmienite dania. Polecam szczerze.



    jak żresz tylko mieso to i moze - ale wspólczuje ci. Może ciebie kiedys ktoś ubije i zeżre - nalezy ci sie.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 Gość
    u Likusów zawsze było super,najwyższy poziom, niewiele jest takich restauracji Polsce. Drogo i mało jedzenia to prawda, głupio zamawiac podwójną porcję , ja to robiłem z zupą z dyni super. Nie byłem jeszcze u Wolfa, ale to tez restauracja pewnie dla "inteligencji" a nie dla nowobogackich pragnacych sie nażrec ze stłu szwedzkiego , w myśl maksymy zapłacone , to trzeba zaspokoic sie na tydzien. Polecam ludziom młodym wchodzacym w zycie, z tych restauracji moźna wyniesc wiele
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 Gość
    etykieta na naj poziomie, a ile jestrestauracji na wysokim poziomie w W-wie, tylko kilka
    Karolina
    Odpowiedz Zgłoś
  • Czw., 05-04-2012 pedro
    Byłem w tej restauracji, a także we Wrocławiu, w hotelu Monopol. Zdecydowanie warto, kuchnia na znakomitym, twórczym poziomie, świetna obsługa. To są restauracje, jakich niewiele jest w Polsce. W nich się delektuje jedzeniem.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 06-04-2012 Gość
    znwou inwazja głup[ich wegetarian w komentarzach tragedia
    Odpowiedz Zgłoś
1 2