Idea wspólnego biesiadowania to nowa moda w branży gastronomicznej. Powrót do pradawnych zwyczajów, kiedy to posiłki były okazją do zjednoczenia się i zacieśnienia więzów, coraz częściej determinuje wystrój nowo otwieranych miejsc.
W Socjal na warszawskim Foksalu w środku restauracji stoi jeden, duży drewniany stół. Tylko przy nim można usiąść i zjeść śniadanie, obiad, lunch czy kolację. Warto spróbować, bo wspólne biesiadowanie, może okazać się całkiem fajnym eksperymentem.
W środku jest ascetycznie i modernistycznie, ale przyjaźnie. Socjal specjalizuje się głównie w kuchni włoskiej oraz francuskiej. Zjecie tu m.in. pizze, makarony, zupy, kanapki, sałatki, risotta i inne delicje. Atutem lokalu jest nie tylko jego położenie w ścisłym centrum, ale także godziny otwarcia. Socjal czynny jest do 4 rano - jeśli zatem zgłodniejecie w drodze z imprezy do domu, a nie chcecie ratować się kebabem, śmiało możecie tu wpaść.
Zdjęcia: Socjal
EM