W Superiore serwują dania z menu śródziemnomorskiego, których można skonsumować na miejscu albo zabrać ze sobą do domu w postaci przetworów (m.in. pasztety z dzika i sarny, żurawina, suszone pomidory).
Autorskie potrawy tutejszego szefa kuchnia zaspokoją na pewno wymagające podniebienia oraz te rządne nowych kompozycji smakowych. W końcu nadmorska kuchnia aż kipi od różnorodności.
Czym karmią w Superiore? Wśród propozycji jest m.in. carpaccio z jagnięciny, ślimaki po burgundzku, krem z pietruszki, pierś z kaczki z sosem pomarańczowym czy giczka jagnięca z frytkami warzywnymi. Dla smakoszy o bardziej tradycyjnych gustach pozostają sałatki oraz makarony. Do tego codziennie zmienia się zestaw lunchowy.
Wnętrze jest nieduże, ale przytulne. Raz w tygodniu, tradycyjnie w piątki, obowiązuje dzień rybny.
Jeśli chodzi o alkoholowe trunki wybierać można z pokaźnej kolekcji win pochodzących z Włoch, Hiszpanii czy Austrii.
Zdjęcia: Superiore
EM