Wołowina Kobe w restauracji The Oriental, Hotel Sheraton, Warszawa

24 Komentarze
1 Zdjęcie
Czwartek, 07-10-2010

Wołowina Kobe w restauracji The Oriental, Hotel Sheraton, Warszawa

Przez cały październik  restauracja The Oriental w Hotelu Sheraton w Warszawie zaprasza na steki z wołowiny Kobe w tajskich przyprawach.

Kobe to najdroższa wołowina świata, o wyjątkowo bogatym smaku. Ten znany na całym świecie smak przypisywany jest luksusowym warunkom, w jakich hodowane są krowy. Zwierzętom podaje się najwyższej jakości pożywienie oraz piwo, które zaostrza ich apetyt. Krowy te mają mało ruchu, a czas umila im muzyka klasyczna.

W październikowym menu szef kuchni proponuje: stek z polędwicy Kobe ze  smażoną w woku tajską fasolą, trawą cytrynową, bazylią w sosie ostrygowym i ryżem jaśminowym (290 zł), oraz antrykot z wołowiny Kobe z tajskimi mini szparagami, bok choy z pikantnym sosem imbirowym i ryżem jaśminowym (190 zł).

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze Hotelu Sheraton i jest czynna codziennie w godzinach 17:00-22:30.
Ul. Bolesława Prusa 2, Warszawa
Telefon: (48)(22) 450 6100

http://www.sheraton.pl

AT

  • Pt., 08-10-2010 gość
    gośćwaść (Czwartek, 07-10-2010) napisał:



    nie ważne za ile. ważne ilu kelnerów i kucharzy napluje do niej przed podaniem na stół ...


    YES,YES,YES!!!!!!!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    Polecam wszystkim, jadłam pychotka :):):):)
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    gośćwaść (Czwartek, 07-10-2010) napisał:



    nie ważne za ile. ważne ilu kelnerów i kucharzy napluje do niej przed podaniem na stół ...




    co za bzdura, jestem kucharzem w restauracji z wyzszej polki i nikomu do glowy nie przyjdzie, zeby uzyc chocby lekko zwiednietego czsonku, czego tak naprawde w potrawie nie wyczujesz, o pluciu czy jakims dodawaniu czegos od siebie w ogole nie ma mowy, to sa krzywdzace dla naszego zawodu stereotypy, moze w jakims kebabie to sie zdarza ale nie w dobrych knajpach
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 zez
    Wolę schabowego z kapustą za 20 zł. Dań dla snobów jeść nie muszę.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    łooo matko chyba bym musiał upaść na głowe żeby tyle za steka zapłacić nawet ejśli to najlepsza wołowina na świecie
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    i wyobraźcie sobie, że to jest ohydne, całą tą wołowinę trzeba wydłubywać z zębów, mięso jest niedobre, chyba niestarannie oczyszczone, bo zgrzyta w zębach, do tego słabo doprawione
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    szkoda ze kucharze w sheratonie tylko potrafią kopiowac, inwencji tworczej zadnej a szkoda, czyzby ich pomysly byly az tak kiepskie?
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    gośćwaść (Czwartek, 07-10-2010) napisał:



    nie ważne za ile. ważne ilu kelnerów i kucharzy napluje do niej przed podaniem na stół ...


    ale czemu mieliby pluc , tacy prostacy jak ty napewno tam nie sa przyjmowani do pracy , widocznie ty bys tak zrobil ..a.. ale nie normalni ludzie .
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    ta na fotce jest chyba surowa! fuj
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 08-10-2010 gość
    gość (Piątek, 08-10-2010) napisał:



    Jak można zjeść trupa?


    widelcem
    Odpowiedz Zgłoś
1 2 3