Pierwsza, autorska cukiernia Marty Grycan.
Wszyscy znamy nazwisko Grycan – kto z nas nie jadł lodów tej marki? Jednak tradycja marki to także słodycze, od zawsze pieczone bez polepszaczy. Marta Grycan wraca do ciast i ciasteczek, oferując w nowo otwartej w centrum Warszawy cukierni zarówno wypieki na każdą okazję.
Na uwagę zasługuje wystrój – właścicielka sama czuwała nad każdym etapem prac wykończeniowych, wybierając obrazki, doniczki czy bombki na imponującej, widocznej na wystawie choince. Co ważne, słodycze oferowane w cukierni można także zjeść na miejscu, z doskonałym włoskim espresso.
Przykładowe ceny:
makowiec 33 zł / kg
piernik 31 zł / kg
sernik 36 zł / kg
napoleonka z wiśniami 45 zł / kg
ciastka od 2,50 zł do 6,50 zł
Marta Grycan
ul. Nowolipki 12 (wejście od Al. Jana Pawła II)
Warszawa
Godziny otwarcia: poniedziałek – niedziela 9.00 – 20.00
MWW