Foie gras z kaczki Pierre Laguilhon

Tagi: foie gras
13 Komentarzy
1 Zdjęcie
Środa, 24-01-2007

Foie gras z kaczki Pierre Laguilhon Foie gras, czyli pasztet z wątróbek drobiowych, a właściwie aksamitny mus z dodatkiem ziół, to prawdziwa poezja. Ma niespotykany aromat, ale jak dla mnie trochę zbyt gruboziarnistą konsystencję. Dodawane do niego szlachetne gatunki win i koniaków, smardze, rydze i prawdziwki podkreślają jego niepowtarzalny i oryginalny smak.

W 2005 roku foie gras z kaczki marki Pierre Laguilhon zostało wyróżnione brązowym medalem za jakość i smak. Warto spróbować samemu lub podać na przyjęciu w charakterze zimnej przekąski.

Cena 300 g: 198 zł

Sprawdź: http://www.laguilhon.fr/

Do kupienia tu:
http://www.delikatesyfilip.pl/main.php?id=list&producentid=26

MT

  • Czw., 22-05-2008 scappi
    ,,Foie gras, czyli pasztet..." uuhhaaaahaaa, buraki piszą dla ćwoków, a ćwoki pomrukują z uznaniem... ,,Najlepiej sprawdza się do mocnych i aromatycznych win wytrawnych". Uuuuuu prawdziwy ćwoczy wersal.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 08-06-2008 emi
    jest pyszne szczegolnie z dodatkiem wina Sauternes
    Odpowiedz Zgłoś
  • Pt., 16-12-2011 Mili
    Istna poezja, rozpuszcza sie w ustach, je sie malutkimi kawalkami z winem bialym lub szampanem... Pycha
    Odpowiedz Zgłoś
1 2