Zieleń kolor modny nie tylko w jesienno-zimowych kolekcjach, ale i na talerzu. Włączenie szpinaku do naszego codziennego menu to świetny sposób na uzupełnienie diety o witaminy i mikroelementy. Warzywo to oprócz wartości odżywczych ma jeszcze ten atut, że można je przyrządzać na wiele sposobów, począwszy od świeżych sałatek po koktajle i wymyślne farsze do mięs i serów.
1. Szpinak z makaronem i cukinią, przepis TU
2. Szpinak z mozzarellą i jajkiem, przepis TU
3. Szpinak z grzybami, przepis TU
4. Szpinakowe pizzerinki, przepis TU
5. Szpinakowa tarta z fetą, przepis TU
6. Szpinakowy dip na ciepło, przepis TU
7. Szpinak na ciepło, przepis TU
8. Szpinakowy koktajl z owocami, przepis TU
9. Szpinakowe empanadas, przepis TU
10. Szpinak z truskawkami, kiwi i kozim serem, przepis TU
MB