Kurs przygotowywania sushi

20 Komentarzy
3 Zdjęcia
Niedziela, 04-11-2007

Kurs przygotowywania sushi

Zarówno gotowanie, jak i sushi są modne, dlaczego zatem nie połączyć obu i nie wybrać się na kurs, gdzie można opanować sztukę przygotowywania tego japońskiego specjału?

Kurs poprowadzi Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych. W czasie 4 godzin uczestnicy kursu dowiedzą się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu innych niezbędnych informacji na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać.

Pod okiem doświadczonych instruktorów, w niewielkiej 10-15 osobowej grupie, uczniowie będą mogli sprawdzić zdobytą wiedzę w praktyce, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian. 

Cena: 150 zł

Najbliższy kurs odbędzie się 6 listopada w Restauracji "Kuchnie Świata" w Centrum Handlowym Arkadia w Warszawie od godziny 18.30. Więcej informacji oraz rezerwacja tutaj.

Kurs przygotowywania sushi

Kurs przygotowywania sushi

AT

  • Niedz., 04-11-2007 bulik69
    lubie kuchnie japonska i cieszy mnie to ze wzrasta zainteresowanie ta kultura w polsce.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 glamorous
    pratyczne, pozyteczne i tanie, jeden minus nie lubie sushi blee
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 gość
    sushi...nie lubie.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 gość
    watpie zeby w 4 godziny uczestnicy sie nauczyli robic sushi tak jak w sushi barze... ale jesli jest sie uwielbia sushi to moze byc fajnie... ja osobiscie niecierpie sushi... bo jest niejadalne...
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 gosciu
    lubie jest a jeszcze bardziej lubie jesc jak sam zrobie ( ide ;) )
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 JSY
    Zaskakująco tani ten kurs, kocham japońską kuchnię, jest jedna z najzdrowszych na świecie i do tego te wspaniale smaki. W tym momencie żałuję, że nie mieszkam w Warszawie.
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 Lacoste Jacek- VIP
    lubie sushi ale nic więcej z japonii
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 Lacoste Jacek- VIP
    z wyjątkiem kenzo i lexusa piękne autka
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 izumo
    sushi... świetna sprawa, ale osobiście uwielbiam sashimi. błagam, niech w sklepach będzie więcej świeżych surowych ryb!
    Odpowiedz Zgłoś
  • Niedz., 04-11-2007 precious
    a ja umiem robic sushi i musze przyznac dobrze mi to wychodzi wiec kursu nie potrzebuje

    sushi uwielbiam<3
    Odpowiedz Zgłoś
1 2