Wszystkich, którzy narzekali, że w Warszawie ciężko zjeść coś dobrego po 23 odsyłam na ulicę Żurawią do Sushi Zushi. To pierwsza restauracja sushi w Warszawie, która w weekendy specjały kuchni japońskiej serwuje aż do 3 nad ranem. Orientalne miejsce będzie doskonałym przystankiem w czasie imprezowych piątków i sobót.
Gwarantem dobrej kuchni Sushi Zushi są świeże składniki i świetni kucharze. W restauracji pracują jedni z najlepszych polskich mistrzów sushi i to dzięki ich finezji, wyczuciu smaku oraz precyzji powstają smakołyki z Kraju Kwitnącej Wiśni. Jednym z nich jest Sławek Wasilewski, uczeń legendarnego mistrza Hirashimi, jednego z pierwszych kucharzy sushi w Warszawie.
Kucharzy w Sushi Zushi wyróżnia indywidualne podejście do klienta. Gość restauracji ma swobodę wyboru składników, na bazie których komponowane są potrawy. Rozmaitość składników
i inwencja kucharza pozwala stworzyć nieskończoną gamę przeróżnych smaków. Klienci restauracji siedząc przy okrągłym kaiten sushi barze mogą również porozmawiać z kucharzami i obserwować jak przyrządzają oni kolorowe nigiri, maki, rolle, sashimi.
Kulinarne doznania mają miejsce w orientalnie wykończonych wnętrzach: oryginalne płaty forniru
i czerpanego papieru u sufitu przypominające japońskie chorągwie, do tego meble z jasnego jesionu i dyskretne oświetlenie.
Ceny:
Nigiri: od 13 do 34 zł
Maki: od 13 do 34 zł
Sashimi: od 34 do 120 zł
Sushi Zushi
ul. Żurawia 6/12, Warszawa
Otwarte od poniedziałku do czwartku w godzinach od 12 do 23.00, w piątek i sobotę od 12 do 3, w
niedzielę od 13 do 22.
http://www.sushizushi.pl/
fot. Rainka Foto
AW